diumenge, 19 d’abril del 2015

Sant Miquel de Montclar des de Biure de Gaià

País/Comarca: Catalunya/Conca de Barberà
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  602 metres
Descens acumulat:.................  602 metres
Distancia:..............................   16,06 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 4h 16' ( total 5h 29' )
Alçada mínima - màxima:....... 540 - 947 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 33,7% - 21,8%
Prop de:  Santa Coloma de Queralt, Les Piles
Inici/final: Biure de Gaià
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: A la carretera C-241d, entre Santa Coloma de Queralt i Montblanc, prop del poblet de Les Piles, hi ha el trencall direcció a Biure o Biure de Gaià, depenent del plànol. Nosaltres prenem aquest trencall, i seguim ara per la TV-2014 fins a Biure, aparquem el vehicle a la mateixa entrada del poble on hi ha la creu del terme i un senyal indicador de la nostre ruta d'avui. 

Descripció: Es una ruta bonica, ben diferenciada en la seva orografia, entre la part més muntanyosa del Montclar i la plana farcida dels camps sembrats de Les Piles. Fent-la en aquesta època de l'any, em gaudit del verd intens dels conreus, un paisatge que no deixa indiferent, però haurem de pagar el peatge de transitar força tros per pista forestal.

Itinerari: Partim de l'aparcament de Biure, enfilant el carrer que passa per davant del castell, que ben aviat es converteix en pista i que nosaltres anem seguint. La pista es bifurca i nosaltres seguim per la dreta, la de l'esquerra es per on tornarem després. Anem seguint sempre per la pista principal fins que es converteix en camí, ja prop de la línia elèctrica d'alta tensió que hem de creuar. Aquest camí es en pujada i que va buscant sempre la carena, ens dur fins a Sant Miquel de Montclar i que ja fa estona que divisem. Just abans d'arribar-hi creuem la torre de l'antic castell, suposem, ens hi aturem per gaudir de les vistes i aprofitem per fer un mos en aquest bonic paratge. Tot seguit prosseguim ara cap al cim del Montclar que el tenim a tocar i aprofitem per anar-hi, un cop allí fem les fotos de rigor i desfem un bocí del camí direcció a Sant Miquel altre cop, per agafar un trencall a mig camí a ma dreta que baixa cap a la vall i que es el que nosaltres prenem.
La pendent d'aquest camí no afluixa fins arribar a enllaçar amb una pista forestal que anem seguint, tot seguit voltem un camp preciós, ple de verd, arribem a una pista asfaltada que direcció a l'esquerra ens duria directament cap a Pontils, pel contrari nosaltres tirem cap a la dreta, per fer uns 300 metres d'aquesta pista asfaltada, i girem cap a l'esquerra al primer trencall que trobem en una lleugera pujada. Tornem a girar a l'esquerra al primer desviament que hi ha i ara anem sempre recte, sense desviar-nos en cap moment. Ben aviat enllacem amb el GR7 i fem cap al poblet de Pontils, el creuem passant per davant de l'església i al cap de munt del poble girem a l'esquerra per un corriol que apareix al final del carrer.
Tornem a transitar per zona muntanyosa i el corriol transcorre a tocar del Torrent de Biure, es un dels trams més bonics de la ruta d'avui. Resseguint aquest camí haurem de creuar el torrent en alguna ocasió fins que arriba a una pista, la prenem tot recte i tot seguit creuem el torrent per últim cop, just al davant tenim una cruïlla de varies pistes, nosaltres prenem la de l'esquerra i acte seguit prenem un caminet que apareix al revolt, nosaltres recte i tot seguit a la dreta. Aquest caminet que ara ja no te pèrdua i que no deixarem, va a buscar les torres d'alta tensió, durant uns 250 metres caminem resseguint la línia, el camí s'hi aparta un tros per tornar-hi després un tram d'uns 300 metres més, ara si, per deixar-la i enllaçar ben aviat amb un camí ample que es transforma en camí ample i que tot seguit enllaça amb la pista per on pujàvem fa unes hores. Tirem avall i ens plantem a Biure en un tres i no res. Ha estat be, una mica massa de pista pel nostre gust, però una matinal bonica. 

Observacions:  És una ruta apta per a tothom. S'ha de dur aigua, ja que no hi ha fonts fins arribar a Pontils. 

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada