divendres, 8 d’agost del 2014

Pic dels Pessons o del Gargantillar des de Grau Roig

País/Parroquia: Andorra/Encamp
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  829 metres
Descens acumulat:.................  830 metres
Distancia:..............................  14,28 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 4h 44' ( total 6h 19' )
Alçada mínima - màxima:....... 2109 - 2864 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 39,7% - 33,9%
Prop de: El Pas del la Casa.
Inici/final: Aparcament de la estació d'esquí de Grau Roig.
Lloc consultat: Wikiloc, Andorra

Aproximació: Marxem del Tarter direcció cap al Pas de la Casa, per la CG-2, i ben aviat trobem el trencall que ens dona la opció d'anar per túnel de peatge, nosaltres prenem l'altre opció, seguim per la CG-2 direcció França. De seguit trobem a ma dreta la desviació que ens indica Grau Roig per la CS-280, ens hi desviem i en un tres i no res arribem a l'aparcament de l'estació. 

Descripció: Una ruta especialment bonica, durant el trajecte passarem a tocar de més d'una quinzena de llacs, entre ells l'Estany Primer o l'Estany de les Fonts. L'entorn ens recorda Les Bulloses, una zona lacustre amb la que hi trobem certa similitud. Ens enfilem fina a la Collada de Pessons, des d'on tenim bones vistes del del llacs i del cim. 


Itinerari: Comencem aquesta ruta a l'aparcament de l'estació de Grau Roig, i ens desplacem cap a la zona del aparcament inferior en sentit Oest. D'aquí prenem una pista ample en forta pujada que dur a l'Estany Primer, on hi ha un bar-restaurant, el rodegem per la part del darrera del edifici i veiem el camí que enfila cap a l'Estany Forcat.
Aquest magnífic camí ens dur de pujada cap a la Collada de Pessons, però passant per un paisatge preciós farcit de llacs, primer l'Estany Forcat i després per una corrua d'estanyols, els  Estanys de la Solana.
Poc abans d'arribar a l'Estany de les Fonts, enllacem amb e GR-7 i enfilem per un terreny una mica més complicat cap a la Collada, passant abans per l'Estany del Cap dels Pessons. A partir d'aquí el camí enfila dret cap al coll, anant fent ziga zagas arribem al cap de munt on hi trobem un senyal indicador. Nosaltres anem cap a l'esquerra, carenant per un camí prou visible i fàcil. Un cop al cim, podem apreciar perfectament el camí per on em pujat a vista d'ocell, i l'Estany de l'Illa a l'altre banda, mirant cap al sud. Fem mitja volta i desfem el camí, però ara quant arribem a l'Estany de les Fonts no deixem el GR-7 per poder gaudir un altre reguitzell de llacs, l'Estany del Meligar i l'Estany Rodo i més avall per els primers estanys que em vist avui però ara per l'altre cantó, el Forcat i el Primer.
Tornem a baixar per la pista i en poc temps ja som a l'aparcament. Una ruta indispensable a Andorra. 


Observacions: Em anat trobant punts d'aigua durant tot aquest recorregut. La excursió no te cap dificultat específica, i en ple estiu es apta per a tots els nivells. Aquest cim està a una de les zones lacustres més important d'Andorra, paga molt la pena fer-hi una ruta per gaudir-la. Si es vol fer com a passeig, arribat a l'Estany de les Font, prenem el GR-7 però de baixada i farem així una circular pels llacs.

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada