divendres, 17 d’agost del 2012

Tossal de la Truita o Pic de Perafita

País/Comarca: Catalunya/Cerdanya
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació:  Al final del Poble de Martinet, direcció cap a la Seu, trobem a ma dreta la desviació cap a Lles (9 km.) per la LV-4036, a uns 8,1 Km, passat el poble de Travesseres, trobem el trencall a ma esquerra en ple revol que ens indica ARANSA 4,1, prenem la carretera i en arribar a Aranser, a la plaça, trenquem a ma dreta a trobar l'indicador d'Estació d'Esquí Nòrdic d'Aransa, carretera que no deixarem fins arribar a les instal·lacións de l'estació, les passem de llarg ara ja per pista forestal, fins arribar al refugi Prat de Miró, on agafem la pista de ma dreta direcció al refugi de Pollineres on trobem un espai adeucuat per deixar el vehicle. (WGS84 42.445862ºN, 1.610242ºE)
Ruta: Circular amb 580 metres de pujada acumulada i 9,54 km. de recorregut.
Prop de: Arànser (Arànsa)
Inici/final: Refugi de Pollineres
Temps efectiu sense parades: 4h 50' ( total 5h 36' )
Alçada mínima-màxima: 2132-2753 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta l'iniciem al refugi/caseta forestal de les Pollineres, i resseguim en tot moment el GR-11.10 passant pels estanys de la Pera i per uns paratges que semblen talment cuidats per un jardiner. Arribats al Collet de Sant Vicenç i Port de Perafita, sense passar pel refugi dels Estanys de la Pera, girem direcció SW, resseguint la carena en direcció al Tossal de Truita, ens hi plantem en 30 minuts. El mes normal es continuar la carena fins al Monturull que el tenim just al davant i descendir pel Coll de Monturull fins a l'Estany Gran i retrobar el camí de tornada, però per imposició d'horaris desfem el camí, passant ara pel refugi.
Observacions: En aquesta ruta, l'aigua, no l'acabarem, i les marques del GR i un camí molt fresat ens acompanyen fins al coll. La pista a l'estiu, si es va amb compte, es transitables per un turisme. Els navegadors ens tracen la ruta fins al refugi de Pollineres passant per Lles, no es del tot recomanable, es millor la ruta Aranser, Pistes d'esquí d'Aranser (asfaltat fins aquí), refugi Prat Miró i refugi de Pollineres.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada