dijous, 16 d’agost del 2012

Pic Negre d'Envalira

País/Parroquia: Andorra/Encamp
Cartografia: Govern d'Andorra 1:10.000
Aproximació: Partint de Puigcerdà direcció al Coll de Puimorens per la N-20, que passa a ser la N-320 a partir de Porta, just a la desviació que deixa túnel per pujar al port. Un cop al port, ens dirigim direcció Acs, fins trobar a ma esquerra la desviació a Andorra, la prenem i desprès de passar les duanes trobem la rotonda, la creuem recte direcció Andorra la Vella - Pas de la Casa, fins a trobar la següent rotonda que girem a l'esquerra, al final d'aquest carrer Avinguda d'Encamp trobem l'aparcament (de pagament) on deixem estacionat el vehicle i iniciem el recorregut.. (WGS84 42.537919ºN, 1.733328ºE )
Ruta: Circular amb 699 metres de pujada acumulada i 8,01 km. de recorregut.
Prop de: El Pas de la Casa
Inici/final: Estació d'esquí del Pas de la Casa
Temps efectiu sense parades: 4h 10' ( total 6h 04' )
Alçada mínima-màxima: 2143-2827 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta l'iniciem a l'aparcament de pagament de les pistes d'esquí de Pas de la Casa, i anem remuntant la pista que just tenim davant. Una ruta que no conté cap dificultat i que ens permet gaudir un cop a dalt del cim, d'unes bones panoràmiques d'Andorra, com de la zona del Cadí. La senyalització es basicament fites de pedra que anem trobant durant la ruta.
Observacions: El temps total, correspon a un dia de ruta en el que varem gaudir d'una caminada sense presses i de prendre el sol, per tant en aquesta ocasió l'horari total es relatiu. El pic Negre d'Envalira no es precisament el mes alt, es el primer que trobem però es més alt el pic d'Envalira, que es el seu germà que esta just al costat. A l'estiu, es pot apracar a l'aparcament gratuit que hi ha mes aprop del Port d'Envalira, i ens estalviarem una bona picosada, ja que les tarifes de l'aparcament on varem deixar el vehicle no son gens econòmiques.
Descarregat el track aquí
Itinerari fins al lloc de sortida
Itinerari fins al lloc de sortida sugerit a l'estiu
Clica l'imatge per veure l'àlbum



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada