diumenge, 29 de març del 2015

Tuc de la Cigalera, hivernal.

País/Comarca: Catalunya/Pallars Sobirà
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  432 metres
Descens acumulat:.................  432 metres
Distancia:..............................   5,17 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 2h 09' ( total 3h 57' )
Alçada mínima - màxima:....... 2062 - 2496 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 35,8% - 36,2%
Prop de:  Baquèira
Inici/final: Aparcament al Port de la Bonaigua, Refugi del Cap del Port.
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: Prenem la carretera C-28 direcció al Port de la Bonaigua, al arribar a dalt al Port, hi trobem aquest aparcament just davant del restaurant El Refugii on hi em decidit deixar-hi el nostre vehicle. Si no hi ha neu perque la ruta la feu e l'estiu o l'aparcament esta ple, també podeu deixar el vostre vehicle una mica més endavant, al Refugi del Cap del Port, que es on comença la ruta d'avui.

Descripció: Es una ruta curta, entretinguda i amb molt bones vistes, ideal per a resoldre una matinal on les previsions meteorològiques suguin incertes com era el nostre cas i perfecte per fer amb raquetes si es fa a l'hivern. 

Itinerari: Partim de l'aparcament del Port de la Bonaigua direcció a cap al refugi del Cap del Port, caminant per la carretera. Arribats a l'edifici singular que hi ha a la nostre esquerra, es hi desviem per remuntar la pista "Bonaigua" de la estació d'esquí de Baquèira. La pista va fent un revolt suau cap a la dreta, i quant s'adreça i podem apreciar la longitud de la vall, veiem una pala de neu amb força pendent a la nostre dreta i que decidim prendre per guanyar alçada direcció al nostre cim d'avui. Guanyem un desnivel d'uns 230 metres, amb una neu força dura, ja que la de pluja d'ahir a la nit l'ha glaçat, ens plantem en una semi esplanada i nosaltres anem caminant però decantant-nos cap al nord, es a dir, cap a la nostres esquerra. Seguim guanyant alçada, ara amb una pendent més suau però sense treva fins a arribar a la cota 2.400, es en aquest punt on ja viem el cim del Tuc de la Cigalera, i nosaltres anem progressant prop de la carena i en questió d'uns 20 minuts ens plantem a dalt del cim. Les vistes son fenomenals, hi ha força neu a tots els cims però fa vent i fa fred, per tant em dedicat el temps a fer les fotos que volem i descendim per desplaçar-nos cap al cim del costat, no sabem exactament el nom podria ser el Pic del Pla de Moredo? no ho sabem. Desprès de pujar-hi, comença el descens i intuïtivament anem baixant cap al nostre punt de partida intentant no retornar pel mateix camí de per on em pujat, però trobem que no es possible fer-ho per que fort desnivell que hi ha abans d'arribar a la carretera ens barra el pas, així que anem a buscar la pala de neu per on em pujat aquest matí i retornem per la pista d'esquí fins al refugi i tot seguit a l'aparcament. Una ruta bonica i destreta per omplir un matí, sense dificultats, però no es una passeig. 

Observacions:  Es una ruta apta per a tothom. S'ha de dur roba d'abric si les prediccions de la meteo no son clares o amenacen mal temps, ja que està molt desprotegit i el vent ens castigaria de valent.

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada